گزارش-2021-هفته-48

گزارش هفته ۴۸ سال ۲۰۲۱

by

سنگ آهن
فولاد ایران: در هفته ای که گذشت سنگ آهن وارداتی خلوص ۶۲ درصد در چین نوساناتی در محدود ۱۰۰ دلار و کمتر از آن داشت و نهایتا پایان هفته در حدود ۱۰۱ دلار هر تن سی اف آر چین در ثبات ماند. انتظار می رود در کوتاه مدت بازار این ماده اولیه در ثبات نسبی بماند. با این که بنادر چین با قرنطینه هایی روبرو شده اند ولی از طرفی موجودی بالای سنگ آهن در بازار چین این کمبود را جبران خواهد کرد ضمن آن که تقاضا هم چندان مطلوب نیست.
در بازار صادرات ایران، آخرین قیمت ثبت شده سنگ آهن مگنتیت خلوص ۶۱ درصد با ۱۲ دلار رشد به ۶۲ دلار هر تن فوب رسید و سنگ آهن هماتیت صادراتی خلوص ۶۱ درصد ایران نیز ۶۰.۵ دلار هر تن فوب ثبت شد که به همین میزان رشد داشت.

قراضه
فولاد ایران: هفته گذشته قیمت قراضه وارداتی سنگین ۱ و ۲ ( ۲۰-۸۰ ) در ترکیه تا ۱۰ دلار افت داشته ۴۸۰ دلار هر تن سی اف آر شد. خریداران در بازار ترکیه به دنبال قیمت های پایین ترند ولی میزان موجودی بازار کم است و عرضه کننده ها به این راحتی تخفیف نمی دهند.
قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن ۲ دلار افت داشته ۴۳۹ دلار هر تن فوب ثبت شد. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز در ۵۳۰ دلار هر تن سی اف آر بدون تغیر باقی ماند.

بیلت
فولاد ایران: هفته گذشته در بازار بیلت صادراتی سی آی اس متوسط قیمت ۱۸ دلار افت داشته ۶۱۱ دلار هر تن فوب دریای سیاه شد. در چین هم بیلت وارداتی ۵ دلار افت داشته ۶۰۵ دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.
در ترکیه قیمت بیلت وارداتی از ۶۴۵ دلار به ۶۳۵ تا ۶۴۰ دلار هر تن سی اف آر رسید. قیمت بیلت صادراتی ترکیه نیز از ۶۶۰ تا ۶۹۵ دلار به ۶۹۰ تا ۶۹۵ دلار هر تن فوب رسید.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت وارداتی از ۶۴۵ تا ۶۶۰ دلار به ۶۴۵ دلار هر تن سی اف آر کاهش یافت.
همچنین هفته گذشته به گزارش متال بولتن، متوسط قیمت بیلت صادراتی ایران از ۵۸۵ تا ۵۹۰ دلار به ۵۶۵ دلار هر تن فوب رسید.
بیلت در بازار ایران

بیلت

فولاد ایران: شمش روند نزولی داشت. علت آن هم رکود بازار مقاطع بود که ریشه در سردرگمی بازار و ضعف تقاضا دارد. البته قیمت گذاری بورس و روند نزولی قیمت صادراتی در افت قیمت نقش داشت.

مقاطع
فولاد ایران: هفته گذشته قیمت میلگرد صادراتی سی آی اس در ۷۵۰ دلار هر تن فوب بدون تغییر ماند.
در چین قیمت میلگرد صادراتی از ۷۶۹ دلار به ۷۸۱ دلار هر تن فوب افزایش یافت. میلگرد صادراتی ترکیه نیز از ۷۲۵ دلار به ۷۱۰ تا ۷۲۵ دلار هر تن فوب بهبود داشت.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز میلگرد از ۷۴۰ تا ۷۴۵ دلار به ۷۲۰ دلار هر تن سی اف آر رسید.
همچنین در بازار داخلی امریکا نیز میلگرد در ۱۰۰۰ دلار هر شورت تن درب کارخانه ثابت ماند. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد در ۷۹۰ یورو هر تن درب کارخانه ثبات داشت.
مقاطع در بازار ایران

میلگرد

فولاد ایران: فشار بورس کالا برای کاهش قیمت پایه شمش و میلگرد در بورس باعث سکوت بازار و افت قیمت میلگرد شد. همین امر بازار داد و ستد را متوقف کرد که بدترین شرایط برای تولید است.

تیرآهن

فولاد ایران: تیرآهن با کاهش قیمت در بورس همراه با افت تقاضا روند نزولی داشت.

ورق
فولاد ایران: هفته گذشته ورق گرم صادراتی سی آی اس از ۸۲۵ تا ۸۵۰ دلار به ۸۰۵ دلار هر تن فوب دریای سیاه کاهش داشت. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز یک دلار ارزان تر شده ۷۸۵ دلار هر تن فوب شنیده شد.
در ترکیه قیمت ورق گرم وارداتی از ۸۵۰ دلار به ۸۳۵ تا ۸۵۰ دلار هر تن سی اف آر رسید. ورق گرم وارداتی در جنوب شرق آسیا نیز ۵ دلار ارزان تر شده ۸۲۵ دلار هر تن سی اف آر شد.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم ۲۰ یورو ارزان تر شده به ۹۶۰ یورو هر تن درب کارخانه رسید. در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم ۱۷۴۰ دلار هر شورت تن درب کارخانه شنیده شد که ۴۰ دلار افت هفتگی داشت.
همچنین هفته گذشته متوسط قیمت اسلب صادراتی ایران بنا بر گزارش متال بولتن ۵۸۵ دلار هر تن فوب و در ثبات بود. اسلب صادراتی سی آی اس نیز از ۶۹۵ تا ۷۱۰ دلار به ۶۰۵ تا ۶۵۰ دلار هر تن فوب افت داشت.
ورق در بازار ایران

گرم

فولاد ایران: قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه ۲۵۵۰۰۰ ریال بود که تا روز سه شنبه به ۲۴۷۰۰۰ ریال رسید. ورق مبارکه تغییر چشم گیری نداشت چون قیمت به کف خود رسیده است و تجار با رکود سنگین بازار در زیان هستند عرضه های مبارکه با استقبال روبرو نشد چون موجودی انبار ها بالاست از طرف دیگر رابطه سرمایه و این کالا هر روز در بازار کم رنگ تر می شود. در آینده نزدیک شاهد توقف صنایع پایین دست مبارکه به دلیل بالا خواهیم بود.

اکسین

فولاد ایران: ورق اکسین ثابت ماند چون تجار همه در زیان هستند. روند نزولی قیمت در خارج باعث دلسردی تجار نسبت به صادرات کالا شده به همین دلیل فروشنده بیش از خریدار است.

کاویان

فولاد ایران: ورق کاویان ثابت ماند که به لطف مدیریت بازار این کارخانه است. ولی مقاومت این کالا هم در برابر سکوت تقاضا نمی تواند ابدی باشد.

سرد

فولاد ایران: روند تقاضای ورق سرد بسیار ضعیف است عرضه های مبارکه بازار را ترسانده و تلاش برای حفظ موجودی جایش را به فروش کالا داده.

گالوانیزه

فولاد ایران: ورق گالوانیزه با سکون تقاضا و قیمت ورق گرم آرام و بی تغییر ماند ولی فضای چانه زنی وجود داشت.

تحلیل هفته :
فولاد ایران: دولت بازار را از دو سو تحت فشار گذاشته است. اول عرضه های پیاپی و روند نزولی قیمت پایه در بورس. گام دوم دولت. کنترل روی بازار از طریق سامانه تجارت است. روند نزولی قیمت در بازارهای جهانی به کمک سیاست دولت آمده اما از سوی دیگر تقاضا به شدت ضعیف است. در واقع دولت با بازاری که کوچک شده و کمتر از ظرفیت خود کار می کند روبروست. زمین زدن حریفی خسته و بیمار سخت نیست ولی نتایج آن زیبا نخواهد بود. قیمت شمش در بورس پایین می آید ولی باعث افزایش تقاضای آن نمی شود چون باعث عقب نشینی بازار می گردد. فارغ از این روند، کنترل سامانه تجارت توافق های بین بخش بازرگانی و تولید را بهم ریخته است. تولید بدون حمایت مالی مانده است در حالیکه بانک ها از وام دهی عقب نشسته اند. حجم انبوهی گندله بی مشتری است و افت قیمت جهانی هم انگیزه صادراتی را از بین برده است. افزایش شدید قیمت گاز حاشیه سود تولید کنندگان آهن اسفنجی را محدود کرده است. تولید کننده شمش هم بی مشتری است و همینطور مقاطع. قطع رابطه سرمایه با مصرف کننده ورق های مبارکه منجر به کوچک شدن بازار این کالا شده که همراه با افت قیمت هم هست. اگر منظور دولت کاهش قیمت است موفق شده. اگر تلاش دولت زمینه سازی برای صادرات است موفق شده هر چند که حجم صادرات بستگی به تقاضای خارجی دارد. اما در واقع دولت اصل موضوع را که تولید است دارد فدا می کند با این روند کارخانه ها متوقف می شوند که نتیجه آن کمبود شدید عرضه و افزایش قیمت است. سال های قبل بازار شاهد سیاست شیوه نامه و نتیجه آن بوده است. این هم همان روند است. کمتر از یک ماه با این روند دولت شاهد افزایش بدهی بخش فولاد خواهد بود که در کنار خود افت تولید و انباشت مواد اولیه بخصوص گندله را در پی دارد.

بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م. چیت ساز
پایگاه خبری فولاد ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *