گزارش هفته ۱۶ سال ۲۰۲۱

by

سنگ آهن

هفته گذشته در بازار جهانی سنگ آهن متوسط قیمت سنگ آهن خلوص ۶۲ درصد در چین از ۱۷۸ دلار به اوج ۱۸۸ دلار هر تن سی اف آر نزدیک شد که بالاترین سطح قیمت از فوریه ۲۰۱۱ بوده است. محدودیت عرضه خلوص های بالا و تقاضای بالای چینی ها علت این روند صعودی بود ولی تا پایان هفته افت قیمت داشته به ۱۸۴ دلار هر تن سی اف آر بازگشت. پیش بینی کاهش بیشتر تولید فولاد در سطح کشور چین تقاضا را کاهش داده بازار را منفی نمود. به دنبال شهر تانگشان، حال در شهر هاندان استان هبی نیز برنامه های کاهش تولید فولاد اعلام شده است.
در بازار صادرات ایران، آخرین قیمت ثبت شده سنگ آهن مگنتیت خلوص ۶۱ درصد ۱۴۱.۱ دلار هر تن فوب بود که ۸.۵ درصد رشد هفتگی داشت. کنسانتره سنگ آهن صادراتی ایران نیز ۴.۲ درصد رشد هفتگی داشته ۱۷۳ دلار هر تن فوب بندرعباس ثبت شد.

قراضه
فولاد ایران: هفته گذشته متوسط قیمت قراضه سنگین ۲۰-۸۰ وارداتی در ترکیه ابتدا تا ۸ دلار افت داشته ۴۲۰ دلار هر تن سی اف آر شد ولی تا پایان هفته مجددا صعودی گشته به نزدیک ۴۳۰ دلار هر تن سی اف آر رسید. انتظار رشد شدید قیمت در بازار شنیده نشده است.
قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن با ۳ دلار بهبود به حدود ۴۰۳ دلار هر تن فوب رسید.
متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز ۴ دلار افت داشته به ۴۵۶ دلار هر تن سی اف آر رسید.
در بازار داخلی امریکا نیز قراضه خرد شده در ۴۳۰ دلار هر لانگ تن ثابت بود.

بیلت
بیلت صادراتی سی آی اس هفته گذشته با ۲ دلار کاهش به ۵۹۸ دلار هر تن فوب رسید.
در ترکیه آخرین قیمت بیلت وارداتی حدود ۵۹۵ دلار هر تن سی اف آر در ثبات ماند. بیلت صادراتی ترکیه نیز از ۵۹۷ دلار به حدود ۵۸۷ دلار هر تن فوب کاهش داشت.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت وارداتی با ۲ دلار بهبود هفتگی به ۶۴۷ دلار هر تن سی اف آر رسید. در بازار چین معاملات وارداتی رونق داشت و قیمت نسبت به دو هفته قبل تا ۱۴ دلار بالا رفته در ۶۷۰ تا ۶۷۵ دلار هر تن سی اف آر نهایی گردید.
همچنین آخرین قیمت بیلت صادراتی ایران از ۵۷۶ تا ۵۷۹ دلار هفته قبل به ۵۹۱ دلار هر تن فوب بهبود داشت.
بیلت در بازار ایران

بیلت

قیمت شمش هفته گذشته رو به افزایش بود. عامل اصلی افزایش قیمت بالا رفتن قیمت پایه در بورس کالا و روند افزایشی قیمت شمش در خارج و انتظار بازار نسبت به افزایش حجم صادرات بود. با این حال قسمت عمده شمش های عرضه شده در بورس به فروش نرسید .

مقاطع
هفته گذشته قیمت میلگرد صادراتی سی آی اس از ۶۴۵ دلار هفته قبل به ۶۲۸ تا ۶۵۰ دلار هر تن فوب رسید.
در چین قیمت میلگرد صادراتی در ۸۱۰ دلار هر تن فوب ثبات داشت. میلگرد صادراتی ترکیه نیز حدود ۷ دلار افت داشته ۶۳۰ دلار هر تن فوب ثبت شد.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز میلگرد از ۶۷۷ تا ۶۸۰ دلار به ۶۸۵ تا ۶۹۰ دلار هر تن سی اف آر رسیذ.
همچنین در بازار داخلی اروپا میلگرد در ۶۲۰ یورو هر تن درب کارخانه ثبات داشت. در بازار امریکا نیز میلگرد در حدود ۸۱۳ دلار هر شورت تن درب کارخانه بدون تغییر باقی ماند.
مقاطع در ایران

میلگرد

قیمت میلگرد با بهبود جزئی روبرو شد که دلیل آن بالا رفتن قیمت پایه در بورس بود. با این حال کمتر از نیمی از میلگرد عرضه شده در بورس به فروش رسید. پس از بسته شدن معاملات بورس میلگردهایی که در هفته های گذشته ارزانتر خریداری شده بودند به بازار سرازیر شد و ترمز قیمت را کشید .

تیرآهن

بالا رفتن قیمت تیراهن ناشی از افزایش قیمت آن در بورس کالا بود و بازار تمایلی به خرید در قیمت هایی که توسط بورس بالاتر از انتظار بازار پیشنهاد شده بود نشان نداد.

ورق
ورق گرم صادراتی سی آی اس در هفته ای که گذشت ۶۵ دلار بالا رفته به ۹۷۰ دلار هر تن فوب رسید.
متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین ۳ دلار رشد داشته به ۸۷۶ دلار هر تن فوب رسید.
در ترکیه آخرین قیمت ورق گرم وارداتی از ۹۵۵ دلار به ۹۸۷ دلار هر تن سی اف آر بهبود داشت. ورق گرم وارداتی در جنوب شرق آسیا نیز ۱۰ دلار بالا رفته ۹۲۵ دلار هر تن سی اف آر شنیده شد.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم از ۹۱۵ یورو به ۹۶۸ یورو هر تن درب کارخانه افزایش داشت. در بازار امریکا ورق گرم از ۱۳۴۵ دلار به ۱۴۳۰ دلار هر شورت تن درب کارخانه بهبود داشت.
همچنین هفته گذشته اسلب صادراتی ایران از ۶۳۵ تا ۶۵۰ دلار هر تن فوب به ۷۲۰ دلار هر تن فوب بهبود داشت. اسلب سی آی اس نیز از ۸۰۰ تا ۸۰۵ دلار به ۸۶۰ هر تن فوب رسیده است.
ورق در بازار ایران

قیمت ورق دو میلیمتر رول مبارکه روز شنبه ۲۲۱۰۰۰ ریال قیمت داشت که تا آخر هفته به ۲۲۵۰۰۰ ریال رسید . دیگر اقلام ورق با کمی افزایش تا روز دوشنبه روبرو شد ولی از سه شنبه به بعد بازار تقریبا متعادل گردید .

آنچنان که پیش بینی میشد روند افزایشی قیمت اکسین ادامه پیدا کرد مهترین دلیل این افزایش قیمت بالا رفتن قیمت اسلب و افزایش صادرات این کالاست .بسیاری از تجار این کالا با نگرانی از این افزایش قیمت ها خود را از بازار این کالا خارج می کنند. محصولات جانشین که توسط کارخانه های دیگر تولید می شود فاصله قیمت زیادی با اکسین دارد .

ورق کاویان روند افزایشی داشت که متاثر از بالا رفتن قیمت اسلب و اوج گرفتن قیمت محصولات اکسین بود. فاصله قیمتی این کالا با اکسین به ۲۰ درصد رسیده که باعث می شود تقاضای این محصول افزایش پیدا کند .

قیمت ورق سرد در روزهای اول هفته نوسان جدی نداشت اما به علت بالا رفتن قیمت در بورس، بازار از سه شنبه به بعد اوج گرفت ولی روز چهارشنبه آرام شد .

گالوانیزه

روند قیمت ورق گالوانیزه در تبعیت از ورق گرم مبارکه نوسان داشت و تغییرات آن بسیار جزیی بود.

تحلیل هفته :

بازار در هفته گذشته در دو فاز متفاوت حرکت کرد. فاز اول افزایش قیمت جهانی بود و فاز دوم کاهش قیمت ارز . افزایش قیمت جهانی و بالا رفتن حجم صادرات، تولیدکنندگان بزرگ را قادر ساخته است تا با توجه به نیاز دولت به ارز، سیاست های صادراتی خود را اعمال کنند و همین مطلب باعث افزایش دادو ستدها در هفته گذشته شد. اما از روز پنجشنبه روند افزایش قیمت محصولات فولادی کند شد در بورس لندن میلگرد تحویل نقدی با کاهش ۵/۵ دلار هر تن به حدود ۶۵۰ دلار و تحویل یکماهه آن به ۶۳۷ دلار رسید. قراضه ۵/۱ دلار کاهش داشت و ورق گرم فوب بنادر امریکا ۵/۴ دلار کاهش و فوب بنادر چین تحویل یک ماهه با ۲ دلار کاهش یه قیمت ۸۷۲ دلار رسید .
اکثر دست اندرکاران بر این باورند که برجام حتماً امضاء خواهد شد و نگاه بازار اینست که دلار به ۲۰ هزار تومان میل خواهد کرد اما آنچه که بازار فولاد به آن نیاز دارد اول اعتماد است و دوم تقاضا. از آنجاییکه فضای فعلی انباشته از سیاست است مسایل اقتصادی کمتر مطرح می شود درنتیجه همه دست اندرکاران در سردرگمی به سر می برند. نیاز بازار این است که یک بار که شده اقتصاددانها به طور شفاف برای فعالین اقتصادی اثرات برجام را تعریف کنند. البته در این صورت بخشی از صورت مساله فولاد روشن خواهد شد بخش پنهان آن مربوط به تقاضا در سطح جهانیست که برای آن هم تصویر واضحی نمی توان رصد کرد .

بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م.چیت ساز
پایگاه خبری فولاد ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *