گزارش هفته ۸ سال ۲۰۲۱

by

سنگ آهن
فولاد ایران: هفته گذشته در بازار واردات سنگ آهن چین امید به بهبود تقاضا و افزایش خرید ها قیمت سنگ آهن وارداتی خلوص ۶۲ درصد را تا ۴ دلار بالا برده به ۱۷۶ دلار هر تن خشک سی اف آر رساند.
در بازار صادرات ایران، آخرین قیمت ثبت شده سنگ آهن مگنتیت خلوص ۶۱ درصد ۱۲۲ دلار و سنگ آهن هماتیت خلوص ۶۱ درصد ۱۲۰.۹ دلار هر تن فوب بود.

قراضه
فولاد ایران: هفته گذشته متوسط قیمت قراضه سنگین ۲۰-۸۰ وارداتی در ترکیه از ۴۲۲ دلار به ۴۵۶ دلار هر تن سی اف آر رسید. برخی عرضه کنندگان امریکایی قیمت های پیشنهادی به ترکیه را تا ۴۹۰ دلار هم رساندند ولی این قیمت برای بازار ترکیه غیر منطقی است.
قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن تا ۲۰ دلار رشد داشته ۳۹۹ دلار هر تن فوب شنیده شد. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا با ۵ دلار بهبود به ۴۴۵ دلار هر تن سی اف آر رسید. در بازار داخلی امریکا نیز قراضه خرد شده در ۴۰۴ دلار هر لانگ تن ثبات داشت.

بیلت
فولاد ایران : بیلت صادراتی سی آی اس هفته گذشته از ۵۵۵ دلار به ۵۸۰ دلار هر تن فوب رسید.
در ترکیه بیلت وارداتی از ۵۴۰ تا ۵۵۵ دلار به ۵۹۰ دلار هر تن سی اف آر رسید. بیلت صادراتی ترکیه تا ۴۵ دلار رشد داشته ۶۱۵ دلار هر تن فوب ثبت شد.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت وارداتی از ۵۷۰ دلار به ۵۸۵ دلار هر تن سی اف آر رسید.
همچنین به گزارش متال بولتن آخرین قیمت بیلت صادراتی ایران از ۵۲۰ تا ۵۳۲ دلار به ۵۴۰ تا ۵۴۵ دلار هر تن فوب رسید.
بیلت در بازار ایران

فولاد ایران : قیمت شمش در پایان هفته نسبت به روز شنبه با کمی افت روبرو بود. علیرغم افزایش قیمت پایه در بورس، رکود بازار مقاطع و کاهش نرخ ارز دو عامل اصلی افت قیمت بود.

مقاطع
فولاد ایران :هفته گذشته قیمت میلگرد صادراتی سی آی اس با ۱۰ دلار بهبود به ۶۱۰ دلار هر تن فوب رسید.
در چین قیمت میلگرد صادراتی از ۶۲۵ دلار به ۶۴۲ دلار هر تن فوب رسید. میلگرد صادراتی ترکیه نیز از ۵۹۵ تا ۶۰۰ دلار به ۶۴۰ تا ۶۴۵ دلار هر تن فوب بهبود داشت.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز میلگرد تا ۱۵ دلار رشد داشته ۶۳۰ دلار هر تن سی اف آر شد.
همچنین در بازار داخلی اروپا میلگرد ۶۳۵ یورو هر تن درب کارخانه و در ثبات بود. در بازار امریکا نیز میلگرد در حدود ۷۸۸ دلار هر شورت تن درب کارخانه بدون تغییر ماند.

مقاطع در ایران

فولاد ایران: تقاضای ضعیف به همراه افت قیمت ارز دو عامل کاهش قیمت میلگرد بود.

فولاد ایران: موجودی انبار ارزان خرید ماههای قبل، افزایش عرضه ذوب آهن و کوتاه کردن زمان تحویل باعث افت میانگین قیمت تیرهای ۱۴ تا ۱۸ ذوب آهن در بورس گردید.

ورق
فولاد ایران: ورق گرم صادراتی سی آی اس در هفته ای که گذشت از ۶۹۰ تا ۷۰۵ دلار هر تن فوب به ۷۰۵ تا ۷۲۵ دلار رسید.
متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین بعد از یک هفته ثبات تا ۵۰ دلار رشد داشته ۶۹۹ دلار هر تن فوب شد.
در ترکیه ورق گرم وارداتی از ۷۰۵ تا ۷۲۰ دلار به ۷۱۵ تا ۷۴۰ دلار هر تن سی اف آر رسید. ورق گرم وارداتی در جنوب شرق آسیا از ۶۵۵ تا ۶۶۰ دلار به ۷۰۰ دلار هر تن سی اف آر رسید.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم تا ۵ یورو رشد داشته ۷۳۵ یورو هر تن درب کارخانه شد. در بازار امریکا ورق گرم در ۱۲۰۰ دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبات داشت.
همچنین هفته گذشته اسلب صادراتی ایران از ۵۸۰ تا ۵۸۵ دلار به ۶۰۰ دلار هر تن فوب بهبود داشت. اسلب سی آی اس نیز از ۶۲۵ دلار به ۶۵۵ دلار هر تن فوب رسید.

ورق در بازار ایران

فولاد ایران: ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر رول روز شنبه ۲۱۵۰۰۰ ریال صحبت میشد ولی تا آخر هفته به ۲۰۸۰۰۰ ریال تمام شده رسید عرضه های مبارکه همراه با رکود بازار عامل اصلی افت قیمت بود.
ورقهای ضخامت ۳ تا ۱۵ میلیمتر مبارکه با افت قیمت روبرو شد دلیل آنهم بحث کالاهای خریداری شده در ماههای قبل به بازار همراه با رکود تقاضا بود.

فولاد ایران: تنها کالائی که با جهش قیمت روبرو شد ورق اکسین بود. علت آنهم عدم فروش کیفیت ST-37 است که ناشی از درگیر بودن خط تولید کارخانه برای کیفیت های دیگر است. شنیده شده که روز چهارشنبه زمزمه فروش در قیمت ۱۹۵۰۰۰ ریال تمام شده از کارخانه بلند شده همین صحبت ها باعث افزایش قیمت محصولات این کارخانه شده است. فاصله قیمت تختال فروخته شده در بورس ( ۱۲۸۴۶۳ ریال پایه ) با قیمت گفته شده دور از انتظار نیست ضمن آنکه قیمت تختال و ورق در بازار جهانی رو به بالاست بنابراین اگر در قیمت ۱۹۵۰۰۰ ریال هم معامله ای شده باشد، خریدار بازنده نیست.

فولاد ایران: به دنبال افزایش قیمت ورق اکسین، کاویان هم افزایش قیمت داشت و روند صعودی گرفت.

فولاد ایران: ورق سرد با افت قیمت روبرو شد دو عامل رکود بازار و کاهش قیمت ارز روی این کالا اثر گذار بود.

فولاد ایران: با توجه به افت قیمت ورق گرم و نرخ ارز قیمت ورق گالوانیزه هم روند نزولی گرفت ولی چندان محسوس نبود.

تحلیل هفته :
فولاد ایران: صحبت های مدیر آژانس بین المللی انرژی اتمی نشان از این داشت که تا سه ماه آینده شرایط سیاسی تغییر جدی نخواهد داشت بنابراین از آنجا که اقتصاد بخصوص بازار فولاد شدیداً متاثر از مسایل سیاسی است وضعیت به همین صورت باقی می ماند . تنها عاملی که ممکن است شرایط را تغییر دهد مساله نرخ ارز است.
اگر دارائیهای ایران آزاد شود محققاً قیمت ارز کاهش خواهد یافت.
اگر دارائیها آزاد نشود و دولت برای جبران کسری بودجه پول چاپ کند قیمت ارز بالا می رود.
اگر دولت برای جبران کسری بودجه به عملیات بازار باز روی آورد که احتمال آن بسیار قویست شرایط همین است و تا اردیبهشت ماه با توجه به موجودی انبارها تغییری حاصل نمی شود.
در هر حال زمان فعالیت بازار با توجه به تعطیلات نوروز محدود است، حفظ نقدینگی در این شرایط و کاهش موجودی تا حد ممکن ( نه صفر ) سیاست تجار قدیمی است. فعالان بازار توجه دارند که قیمت تمام شده محصول در سال آینده با حذف قسمتی از یارانه سوخت و بالا رفتن دستمزد افزایش شدید خواهد داشت.

بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م.چیت ساز
پایگاه خبری فولاد ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *