دامپینگ
,

چین متهم به دامپینگ در بازار فولاد

by

دامپینگ (به انگلیسی: dumping) عبارت است از صادرات یک کالا با قیمت کمتر از هزینه‌های تمام شده یا به عبارتی دیگر فروش کالا در خارج به قیمتی کمتر از قیمت داخلی.

چین که در سالهای اخیر با هدف رشد اقتصادی سریع متهم به دامپینگ است این بار و با شیوع پاندمی بار دیگر شاکی هایی با این موضوع در بازار فولاد دارد. این کشور تقریبا ۱۰ برابر ظرفیت تولید فولاد ایالات متحده تولیدکرد. این کشور متهم به تولید فولاد ارزان در بازار جهانی برای غلبه بر رقبا شده است.

آمریکا، انگلستان، استرالیا و تایلند از جمله کشورهایی هستند که علیه صادرات فولاد چین پرونده‌های ضد دامپینگ تشکیل داده‌اند. سال گذشته ۱۳ پرونده ضد دامپینگ علیه صادرات فولاد چین گشوده شد.

تایلند علاوه بر طرح شکایت‌های ضددامپینگ، در ماه آگوست یک گام دیگر هم جلو آمد و ۳۵٫۶۷ درصد تعرفه ضد دامپینگ علیه ورق و کویل گالوانیزه گرم وارداتی از چین، وضع کرد.

چین از سال‌ها قبل متهم است که بازارهای جهانی را با محصولات فولادی ارزان‌قیمت خود اشباع می‌کند. چین در سال گذشته ۹۹۶ میلیون تن فولاد خام تولید کرد که بیش از نصف کل تولید فولاد جهان است. مجموع تولید فولاد کشورهای جهان در سال گذشته ۱٫۸ میلیارد تن بود.

بسیاری از کشورهای تولیدکننده فولاد در آسیا تلاش دارند با توجه به تأثیر منفی شیوع بیماری کرونا بر تقاضای فولاد، از تولید داخلی خود حمایت کنند.

مسئولان صنعت فولاد تایلند درباره دلایل وضع تعرفه ضد دامپینگ علیه واردات فولاد از چین می‌گویند که چینی‌ها از اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی وارد بازار فولاد تایلند شدند و از آن زمان تاکنون تولیدکنندگان داخلی این کشور را تحت فشار قرار داده‌اند.

این موضوع آنقدر حاد شده که قرار است در اجلاس سازمان منطقه‌ای آسه‌آن بین چین و سایر اعضا درباره آن بحث و تبادل نظر شود.

اتحادیه اروپا هم در ماه مارس تعرفه‌های ضد دامپینگ ۵۰٫۳ تا ۶۶٫۴ درصد بر برخی رینگ‌های فولادی وارداتی چین به مدت ۵ سال وضع کرد. در ماه آگوست هم اتحادیه اروپا تعرفه‌های ضد دامپینگ ۱۷٫۲ تا ۲۷٫۹ درصدی بر واردات فولاد ضد خوردگی وارداتی از چین تمدید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *