مشکلات نوسان قیمت در بازار فولاد

by

عمده‌ ترین مشکل واحد های فولاد سازی را می توان نوسانات مکرر قیمت مواد اولیه و عدم ثبات قیمت در بازار دانست، تامین تجهیزات و قطعات یدکی خارجی مورد نیاز، در شرایط تحریمی، از دیگر چالش‌ های پیش روی فولاد سازان است که سعی بر این است این مشکل را تا حد زیادی با بومی ‌سازی و مهندسی معکوس حل شود. اما در هر حال حاضر برای تامین برخی قطعات و تجهیزات مانند الکترود که فعلا امکان تولید آن در کشور امکان ‌پذیر نیست، هم چنان نیازمند واردات می باشد و گاهی تحریم‌ های موجود، که این پروسه بسیار سخت می شود.
از این رو به اظهارات کارشناسان بازار فولاد، اهمیت ورود به بازار صادراتی محصولات فولادی، در حال حاضر محصول عمده تولید شده در واحد نورد کارخانه، میلگرد آجدار از ۸ تا ۳۲ میلی‌متر بوده و هدف‌ گذاری، بیشتر بر مبنای نیاز بازار داخلی و مصرف در داخل کشور بوده است. در عین حال، با توجه به اهمیت حضور در بازار های خارجی، اخیرا صادرات را نیز جزو اهداف خود قرار داده‌ و محصولات نوردی کارخانه ها به کشور های پاکستان و عراق نیز صادر می شود.
بازار جهانی امکان خوبی را برای تولید کنندگان کشور ایجاد می‌ کند و می ‌تواند با توسعه طرح‌ های عمرانی، گسترش یابد، امیدواریم  بخش‌ های مربوطه در وزارت صمت که اخیرا حمایت‌ های خوبی از فولاد سازان کرده‌ اند نیز همکاری‌ های لازم را انجام دهند تا با کم شدن بروکراسی ‌های اداری و مواردی مثل پروسه طولانی گمرک، در زمینه صادرات محصولات فولادی بهتر عمل کنند. از این رو متاسفانه برنامه‌ریزی ‌ها و زمان‌ بندی‌ های انجام شده در مورد واحد فولاد سازی، به دلیل مشکلات مالی مطابق انتظار پیش نرفته و در حال حاضر فعالیت‌ های بازار فولاد نیز تا حدودی متوقف شده است.

 

منبع خبر: سایت آهن پرایس

منبع عکس: شهر آهن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *