گزارش هفتگی بازارهای جهانی قراضه و فولاد

گزارش هفتگی بازارهای جهانی قراضه و فولاد/ منتهی به نهم مارچ

by

سنگ آهن

اوایل هفته گذشته قیمت سنگ آهن وارداتی خلوص ۶۲ درصد در چین از ۸۵ دلار هفته قبل به حدود ۸۸ دلار هر تن سی اف آر بهبود یافت چرا که جو بازار فولاد بهتر شده بود و حاشیه سود فولادسازان چینی بهبود داشت. تصمیمات جدید دولت چین برای کاهش مالیات بر ارزش افزوده صنایع، تاثیر مثبتی بر جو بازارها داشت گرچه فعلان بازار فولاد خیلی مطمئن نبودند تاثیر چندانی بر بازار فولاد داشته باشد.

ولی تا پایان هفته تعداد پیشنهاد ها در بازار نقدی سنگ آهن چین برای تحویل ماه مارس بیشتر شد و قیمت به حدود ۸۶ دلار هر تن خشک سی اف آر برگشت. هیچ محدودیتی از جانب عرضه در بازار احساس نمی شد و ظاهرا کسی برنامه ای برای خرید در دست نداشت. موجودی سنگ آهن بنادر چین رو به رشد بود و تجار نگران روند بازار این ماده اولیه در کوتاه مدت هستند.

از طرفی بنا بر گزارش یومتال، در بازار سنگ آهن صادراتی ایران قیمت ها صعودی بود و آخرین قیمت سنگ آهن مگنتیت خلوص ۶۱ درصد از حدود ۴۶ دلار به کمتر از ۵۰ دلار و سنگ آهن هماتیت صادراتی خلوص ۶۱ درصد ایران نیز از ۴۵ دلار به حدود ۴۸.۵ دلار هر تن فوب بهبود یافت.

قراضه

در حالی که بازار واردات قراضه ترکیه یک هفته قبل در سکوت بود و امکان معامله در ۳۰۰ دلار یا کمتر نیز وجود داشت، اواخر هفته گذشته قیمت قراضه وارداتی به لطف افزایش خرید ها رشد ناگهانی داشته قراضه سنگین ۲۰-۸۰ حدود ۵ دلار بالا رفته به ۳۱۸ دلار هر تن سی اف آر رسید.

در شرق آسیا، توکیو استیل ژاپن دومین افزایش قیمت ماه مارس را اجرایی کرد و این بار افزایش قیمت خرید قراضه تا ۵ دلار هر تن بوده تا ۳۱۳ دلار هر تن شده است. قراضه سنگین کلاس ۲ صادراتی ژاپن نیز ۳۰۰ تا ۳۰۸ دلار هر تن فوب بود. فعالیت بازار واردات قراضه در جنوب شرق آسیا ناچیز بود. قیمت های پیشنهادی بالا بود و موجودی انبار خریداران نیز کافی بود. متوسط قیمت قراضه وارداتی ۳۳۵ تا ۳۴۰ دلار هر تن سی اف آر بود.

قیمت قراضه در معاملات جدید ماه مارس در بازار داخلی امریکا تا ۲۰ دلار هر لانگ تن بالا رفت. متوسط شاخص قیمت قراضه خرد شده موسسه پلاتس ۳۴۹.۲۵ دلار هر لانگ تن ثبت شد.

بیلت

بازار بیلت سی آی اس هفته نسبتا آرامی داشت چرا که اختلاف میان قیمت های پیشنهادی و قیمت مورد نظر خریداران بالا بود. قیمت پیشنهادی ۴۵۰ تا ۴۶۰ دلار هر تن فوب دریای سیاه بود و خریداران در کشورهای مختلف به دنبال ۴۴۰ تا ۴۵۰ دلار بودند. عرضه کننده های سی آی اس قیمت پیشنهادی بیلت به ترکیه را از ۴۷۰ تا ۴۷۵ دلار به ۴۶۵ تا ۴۷۵ دلار هر تن سی اف آر کاهش دادند ولی خریداران در ترکیه تمایلی به معامله نشان ندادند چرا که قیمت های رقابتی تری در بازار داخلی موجود بود. تا پایان هفته بیلت سی آی اس تا ۴۵۲ دلار هر تن فوب نیز شنیده شد.

در بازار صادرات ترکیه نیز فعالیت زیادی دیده نمی شود ولی هفته گذشته بیلت به افریقا در ۴۵۵ تا ۴۶۵ دلار هر تن فوب فروخته شد. در بازار داخلی ترکیه نیز بیلت از ۴۶۰ تا ۴۷۰ دلار به ۴۵۰ تا ۴۶۰ دلار هر تن درب کارخانه رسیده است.

بیلت صادراتی چین نیز با ۵ دلار بهبود به ۴۸۵ دلار هر تن فوب رسید.

بازار بیلت وارداتی جنوب شرق آسیا در ثبات بود در واقع از ۱۴ فوریه تاکنون قیمت در ثبات بوده چون تقاضا کم است و عرضه سی آی اس نیز محدود بوده است.

بیلت در بازار ایران

آنچنان که پیش بینی شد قیمت شمش نزولی گردید و از میانگین ۴۲۳۵۰ ریال تمام شده روز شنبه به ۴۰۶۶۳ ریال برای سایزهای ۱۲۵ و ۱۵۰ میلیمتر رسید. یک محموله شمش فولاد خوزستان در ۳۹۰۰۰ ریال پایه معامله شد و سایز ۱۲۵ میلیمتر یک کارخانه خصوصی ۳۶۲۳۰ ریال پایه، بدین ترتیب عطش خرید در بورس فروکش کرد. عرضه های کارخانه ها با تقاضا مثل هفته های قبل تفاوت معنادار نداشت. مهم ترین دلیل ها برای نشست قیمت، کاهش نرخ ارز، افت تقاضای نوردکارها و پائین آمدن قیمت مقاطع بود. نزدیک شدن به پایان سال باعث شده است تا کارخانه های تولیدکننده شمش در تلاش برای تحویل کالای فروخته شده باشند. محدودیت زمانی برای حمل کالا باعث سرعت بخشیدن به این روند شده است در حالیکه نوردکارها تقاضایی برای محصول ندارند. فارغ از این مطلب روند رو به کاهش تقاضای چین و رقابت این کشور با محصول صادراتی ایران را نباید از نظر دور داشت.

مقاطع

در ترکیه کمبود تقاضا قیمت میلگرد را پایین تر آورد از ۵۸۵ دلار به ۵۵۶ تا ۵۷۵ دلار هر تن درب کارخانه رسید. بعید به نظر می رسد تا اواخر مارس که انتخابات شهرداری ها در ترکیه بر گزار می شود اتفاق مثبتی در بازار فولاد آن رخ دهد. میلگرد صادراتی ترکیه نیز اخیرا ۲۰ دلار افت داشته ۴۷۵ دلار هر تن فوب شنیده شد.

میلگرد صادراتی سی آی اس ۷ دلار هر تن ارزان تر شده ۴۷۵ دلار هر تن فوب شنیده شد.

میلگرد در بازار داخلی چین تا ۳ دلار افت داشته ۵۵۷ تا ۵۶۶ دلار هر تن درب کارخانه شد. تقاضا به آرامی رو به بهبود بود از این رو افت قیمت انگیزه خریداران را بیشتر کرد. میلگرد صادراتی چین نیز حدود ۳ دلار رشد داشته ۵۲۳ دلار هر تن فوب ثبت شد.

در بازار داخلی اروپا میلگرد در ۵۲۸ یورو هر تن درب کارخانه ثبات داشت. در بازار امریکا نیز میلگرد همچنان ۶۹۸ دلار هر شورت تن درب کارخانه و در ثبات بود.

مقاطع در بازار ایران

روند قیمت مقاطع نزولی بود علت اصلی عقب نشستن تقاضا بود. از آنجا که در هفته های قبل قیمت به اوج خود رسیده بود اکثر بازارسازها با بالا رفتن قیمت در بورس عقب نشستند. بر خلاف آن تیرآهن با تقاضای خوبی در بورس روبرو شد که علت آنهم پائین بودن قیمت پایه بود ولی افزایش فاصله عرضه و تقاضا به بازار تیرآهن کمک نکرد و قیمت میانگین سایز ۱۴- ۱۶ و ۱۸ ذوب آهن از ۴۶۹۰۰ به ۴۵۹۳۳ ریال سقوط کرد.

روند قیمت نبشی و ناودانی هم به همین شکل بود. کلاً در هفته گذشته عرضه کنندگان اصلی تمام تلاش خود را کردند تا از فرصت موجود بهره برداری کنند. این آخرین فرصت بود ، چنانچه عرضه ای در بورس در روزهای آتی صورت بگیرد محققاً با انتظار قیمت پائین خریدارها روبرو خواهد شد.

ورق

قیمت ورق گرم در بازار داخلی چین تا ۳ دلار افت داشته ۵۷۴ تا ۵۷۹ دلار هر تن درب کارخانه شد ولی در بازار صادرات ورق گرم چین ۱۰ دلار رشد داشته ۵۳۵ تا ۵۴۰ دلار هر تن فوب ثبت شده است. از آنجایی که در بازار داخلی چین پروژه های زیربنایی فعال تر خواهد شد و در بازارهای جهانی موجودی ها رو به کاهش است صادر کننده های چینی به آینده امیدوار تر شده اند. برخی انتظار دارند کاهش مالیات بر ارزش افزوده در چین در درازمدت بر عملکرد صنایعی که مصرف کننده ورق گرم هستند اثر مثبت بگذارد.

در بازار ورق ترکیه همچنان تقاضا پایین بوده و قیمت ها نزولی هستند. بعید است تا قبل از انتخابات شهرداری ها در پایان مارس بازار ورق این کشور بهبودی داشته باشد. ورق گرم در بازار داخلی از ۵۶۵ تا ۵۷۰ دلار به ۵۵۰ تا ۵۶۰ دلار هر تن درب کارخانه رسید ورق گرم وارداتی از سی آی اس ۵۳۰ تا ۵۴۰ دلار هر تن سی اف آر بود و محصول صادراتی ترکیه نیز ۵۴۵ تا ۵۵۰ دلار هر تن فوب ثبت شد که نسبت به هفته قبل حدود ۱۰ دلار افت داشته است.

قابل ذکر است یک هفته اخیر بازار ورق صادراتی سی آی اس در ثبات بوده ورق گرم ۵۲۵ دلار هر تن فوب بود.

در بازار داخلی امریکا ورق گرم ۷ دلار هر شورت تن درب کارخانه افت داشته ۶۹۲ دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبت شد. در اروپا نیز ورق گرم با ۲ یورو بهبود قیمت ۵۰۸ یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد.

ورق در بازار ایران

ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر رول مبارکه در اصفهان روز شنبه ۵۷۵۰۰ ریال بود و محصول نورد و لوله اهواز ۵۵۰۰۰ ریال که تا پایان هفته به ترتیب به ۵۵۷۰۰ ریال و ۵۲۷۰۰ ریال رسیدند. میانگین قیمت ورق گرم ضخامت ۳ تا ۱۵ میلیمتر که روز شنبه ۶۰۶۷۵ ریال بود تا آخر هفته به ۵۷۶۵۰ ریال رسید ظاهراً عرضه های فولاد مبارکه در بورس شروع به تحویل شده ضمن آنکه تقاضا هم عقب نشسته است بازار هفته گذشته شاهد عرضه ورق های اکسین ضخامت های ۲۰ میلیمتر به بالا بود که روز شنبه میانگین آن ۵۴۳۰۰ ریال بود ولی تا آخر هفته به ۵۳۱۰۰ ریال رسید با توجه به روند عرضه و محدودیت فضای مبادله این عرضه ها بازار را جوابگو خواهد بود ولی به علت افزایش قیمت اسلب نمی توان به کاهش قیمت امیدوار بود محصولات فعلی با اسلب پایه ۲۸۷۰۰ ریال هر کیلو تولید شده ولی قیمت جدید اسلب حداقل ۳۸۴۰۰ ریال پایه است. ورق های کاویان ضخامت ۱۲ تا ۲۵ میلیمتر روز شنبه ۵۵۵۵۰ ریال معامله میشد ولی تا چهارشنبه به ۵۴۲۷۵ ریال افت کرد که با توجه به روند کلی بازار منطقی است.

ورق روغنی با کاهش قیمت روبرو بود که در هفته آینده به علت افت تقاضا احتمالاً تشدید خواهد شد میانگین قیمت روز شنبه ۷۴۰۴۵ ریال بود که تا آخر هفته به ۷۲۵۹۱ ریال رسید در حالیکه در مجموع عرضه آن ضعیف است.

ورق گالوانیزه نیز مثل دیگر محصولات با روند نزولی روبرو شد و از متوسط ۹۲۴۱۷ ریال روز شنبه به ۹۰۷۰۸ ریال کاهش یافت.

بازار ایران: م. چیت ساز

بازار جهان: م. تابان شمال

ایفنا

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *