گزارش هفتگی بازارهای جهانی قراضه و فولاد

گزارش هفتگی بازارهای جهانی قراضه و فولاد/ هفته منتهی به اول مارچ

by

سنگ آهن

قیمت سنگ آهن وارداتی خلوص ۶۲ درصد در چین هفته گذشته نزولی بود و از حدود ۸۷ دلار یک هفته قبل به حدود ۸۵ دلار هر تن سی اف آر رسید. با این که دو هفته ای می شود که کارخانه های چینی سنگ آهن زیادی نخریده اند ولی ظاهرا موجودی کافی در انبارها دارند چون بسیاری از آن ها قبل از تعطیلات فوریه خرید های کافی داشته اند و شاید برای ۲۰ روز تولید فولاد، سنگ آهن داشته باشند. فعلا همه منتظرند قیمت سنگ آهن ارزان تر شود تا در تناژ بالا خرید کنند.

بنا بر گزارش یومتال، در بازار سنگ آهن صادراتی ایران قیمت ها نزولی بود و آخرین قیمت سنگ آهن مگنتیت خلوص ۶۱ درصد از حدود ۴۸ دلار به ۴۶.۲ دلار و سنگ آهن هماتیت صادراتی خلوص ۶۱ درصد ایران نیز از ۴۶.۵ دلار به حدود ۴۵ دلار هر تن فوب رسید.

قراضه

پس از آن که اخیرا افت قیمت ۱۰ تا ۱۵ دلاری برای قراضه وارداتی به ترکیه مشاهده شد هفته گذشته فعالیتی در این بازار دیده نشده و بازار وضعیت نامشخصی دارد. در واقع فولادسازان در ترکیه منتظرند بازار فولادشان رونق بگیرد سپس قراضه خریداری نمایند. قیمت قراضه سنگین ۲۰-۸۰ وارداتی از ۳۲۰ دلار به ۳۱۰ تا ۳۱۳ دلار هر تن سی اف آر رسیده است. اگر خریداران درخواست بدهند کمتر از ۳۰۰ دلار هر تن سی اف آر خواهد بود.

در بازار داخلی ژاپن طی ده روز قیمت خرید قراضه ۶ مرتبه بالا رفته در مجموع حدود ۳۲ دلار رشد داشته ۲۶۲ تا ۳۰۸ دلار هر تن شد. از آنجایی که هر سال ماه مارس تقاضای داخلی بهتر هم می شود ژاپنی ها منتظر رشد قیمت های بیشترند.

در بازار داخلی امریکا برآورد شده قیمت قراردادهای قراضه ماه مارس۲۰ دلار بالا برود. آخرین قیمت قراضه خرد شده ۳۳۵ دلار هر لانگ تن بوده است.

بیلت

بیلت صادراتی چین هفته گذشته ۲۰ دلار رشد قیمت را تجربه نموده به ۴۸۰ دلار هر تن فوب رسید. در بازار داخلی نیز بیلت ۵۲۰ دلار هر تن درب کارخانه شنیده شد.

بیلت صادراتی سی آی اس با ۵ دلار افت قیمت هفتگی روبرو شده ۴۵۰ دلار هر تن فوب شد.

قیمت بیلت در بازار داخلی و صادرات ترکیه ۱۰ تا ۱۵ دلار افت داشته که به دلیل افت قیمت قراضه وارداتی در این کشور رخ داد. جو بازار بیلت سی آی اس نیز منفی است و رکود بازار ترکیه را بیشتر کرده است. بیلت صادراتی ترکیه ۴۶۵ تا ۴۷۰ دلار هر تن فوب شنیده شد. در بازار داخلی نیز بیلت ۴۷۰ تا ۴۸۰ دلار هر تن درب کارخانه و در سکوت بود. از طرفی بیلت وارداتی در ترکیه ۴۶۵ تا ۴۷۵ دلار هر تن سی اف آر است که تا ۱۵ دلار ارزان تر شده است .

بیلت در بازار ایران

قیمت شمش در هفته گذشته به رکورد خود رسید و در بالاترین قیمت ۴۲۸۳۸ ریال بطور میانگین ثبت شد. از هفته قبل این افزایش قیمت پیش بینی میشد علت آنهم عرضه محدود شمش به بازار و تقاضای شدید نوردکارها بود. روز سه شنبه فولاد خوزستان موفق شد محصول خود را در بالاترین قیمت ۴۰۲۶۹ ریال بفروشد در حالیکه در عرضه قبلی ۳۸۵۱۶ ریال فروخته بود به دنبال این معامله، بازار آرام شد. جسارت عده ای بازار ساز فروکش کرد و عقب نشستن قیمت شروع شد. با سیگنال این کارخانه ها شروع به عرضه شمش نمودند. نوردکارها کنار نشستند و همین مطلب باعث افزایش پیشنهادها شد. این شرایط قابل پیش بینی بود. از طرف دیگر به علت شروع روند نزولی قیمت شمش در بازار جهانی، مشکل حمل و نقل برای محصولات ایران و تعطیلاتی که عملاً از هفته آینده استارت خواهد خورد به برگشت قیمت شمش کمک خواهد کرد. عده ای به امید افزایش قیمت در سال آینده شاید پیش خرید میله گرد را شروع کنند ولی معمولاً اردیبهشت ماه، ماه رکود است ضمن آنکه امسال مصادف با ماه مبارک رمضان هم هست.

مقاطع

میلگرد صادراتی چین ۴ دلار بهبود داشته ۵۲۰ دلار هر تن فوب شد. در بازار داخلی چین عرضه کننده های میلگرد در تلاش بودند فروش بیشتری داشته باشند از این رو قیمت ها را کمی پایین آوردند. قیمت بازار داخلی ۵۵۹ تا ۵۶۷ دلار هر تن درب کارخانه است. چون فولادسازان چینی حاشیه سود پایینی دارند بعید است قیمت میلگرد افت شدیدی در این کشور داشته باشد.

میلگرد صادراتی سی آی اس ۴۸۲ دلار هر تن فوب ثبت شد که ۳ دلار افت داشت.

در ترکیه میلگرد صادراتی ۴۷۰ تا ۴۸۰ دلار هر تن فوب شنیده شده در حالی که هفته قبل ۴۹۰ تا ۵۰۰ دلار بوده است. تقاضای داخلی و صادراتی هر دو به شدت در ترکیه پایین است. در بازار داخلی نیز میلگرد تا ۱۵ دلار افت داشته ۴۹۵ تا ۵۱۰ دلار هر تن درب کارخانه ثبت شده است تقاضا هنوز کم است ولی برخی به فکر تکمیل انبارها افتاده اند.

در بازار داخلی اروپا میلگرد ۳ یورو بالا رفته ۵۲۸ یورو هر تن درب کارخانه ثبت داشت. در بازار امریکا نیز میلگرد همچنان ۶۹۸ دلار هر شورت تن درب کارخانه و در ثبات بود.

مقاطع در بازار ایران

روند قیمت مقاطع صعودی بود میله گرد از میانگین ۴۷۶۳۷ ریال به ۴۹۵۰۱ ریال تمام شده هر کیلو رسید عامل اصلی این افزایش قیمت، محدودیت عرضه شمش و انتظارات سفته بازها بود. اما از چهارشنبه بازار ساکت شد و تخفیف ها شروع گردید که انعکاس آن روزهای آینده لمس خواهد شد . نباید فراموش کرد که محصولاتی که ذوب آهن با اعتبار اسنادی فروخته برای دریافت نقدینگی به بازار سرازیر خواهد شد در هفته پیش رو به نظر نمی رسد روزهای بازارسازها باشد.

تیرآهن ، نبشی و ناودانی از این روند بی بهره نبودند و از روز چهارشنبه زمزمه های ارزانی در اصفهان شنیده شد، آنچه مسلم است میدان برای عرض اندام مقاطع محدود شده است مگر آنکه قیمت ارز تغییر جدی داشته باشد.

ورق

هفته گذشته ورق گرم صادراتی سی آی اس در ثبات بوده ۵۰۵ دلار هر تن فوب ثبت شد. آخرین معامله ورق گرم سی آی اس در ترکیه در ۵۰۵ دلار هر تن فوب نهایی شد و در خاور میانه نیز قیمت ۵۲۵ تا ۵۳۰ دلار هر تن فوب دریای سیاه است.

ورق گرم صادراتی چین ۵ تا ۱۰ دلار هر تن بالا رفته که به دلیل بهبود فعالیت بازار داخلی آن بوده است. قیمت پیشنهادی صادراتی ۵۲۰ تا ۵۲۵ دلار هر تن فوب بود. اگر تقاضا بهتر شود قیمت بالاتر نیز خواهد رفت. در بازار داخلی چین اخیرا قیمت ورق گرم تا ۳ دلار هر تن رشد داشته ۵۵۹ تا ۵۷۰ دلار هر تن با ۱۷ درصد مالیات بر ارزش افزوده شنیده شده است.

قیمت ورق گرم صادراتی ترکیه در سطوح بالا باقی مانده و کارخانه ها در فروش محصولاتشان مشکل دارند. ورق گرم صادراتی ترکیه ۵۶۰ دلار هر تن فوب است و برخی تا ۵۷۰ دلار نیز پیشنهاد می دهند ولی این قیمت ها خریداری ندارد. در بازار داخلی ترکیه نیز ورق گرم ۵۵۰ تا ۵۷۰ دلار هر تن درب کارخانه بوده و اخیرا در تناژ بالا خریداری نداشته است.

در بازار داخلی امریکا ورق گرم از ۶۸۵ دلار به ۶۹۹ دلار هر شورت تن درب کارخانه افزایش یافت. در اروپا نیز ورق گرم با یک یورو بهبود قیمت ۵۰۶ یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد.

ورق در بازار ایران

بازار ورق هفته گذشته ملتهب بود میانگین ورق ۳ تا ۱۵ میلیمتر مبارکه از ۵۶۳۷۵ ریال به ۶۱۵۰۰ ریال رسید. ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر روز شنبه در اصفهان اعلام قیمت نشد ولی روز یکشنبه ۵۶۰۰۰ ریال و در اهواز ۵۳۰۰۰ ریال محصول نورد و لوله بود. ادامه هفته با افزایش قیمت ورق اصفهان تا ۵۸۰۰۰ ریال و نورد و لوله تا ۵۶۰۰۰ ریال بود در حالیکه از چهارشنبه به بعد فروشنده ها بیشتر در بازار بودند تا خریدارها. علت افزایش قیمت ورق، بالا رفتن قیمت پایه توسط مبارکه در بورس بود همین امر باعث شد تقاضا عقب بکشد و تقریباً نزدیک به عرضه بماند در حالیکه حجم موجودی کالا در انبارها جدی نیست و سیاست کنترل موجودی از طرف مبارکه در بازار بی اشتها از مصرف کاملاً جواب داده است.

بازار در هفته گذشته بالاخره مواجه با عرضه ورق های اکسین ضخامت های ۲۰ میلیمتر به بالا شد در حالیکه فروشنده ها قیمت متوسط را از ۵۳۳۴۰ ریال تا ۵۶۳۰۰ ریال بالا بردند. در حالیکه مدیر جدید این کارخانه با حمایت بعضی کارخانه های فولاد مستقر شد و اسلب کافی هم در اختیارش هست تا بتواند با تولید سه شیفت هزینه های شب عید را پوشش بدهد اما حداکثر دو هفته تا انبارگردانی مصرف کننده ها باقی است و روند تقاضا نمی تواند بیش از این روی قیمت تاثیر بگذارد.

ورق سرد با افزایش شدید قیمت پایه از طرف فولاد مبارکه روبرو شد همین امر باعث شد تا تقاضا در بورس بالا نرود اما میانگین روز شنبه که ۶۸۸۹۱ ریال بود به ۷۴۳۱۸ ریال بالا رفت این در حالی است که بازار همچنان با ضعف موجودی جدی کالا روبروست و تنها افت تقاضا به کمک آن آمده است.

ورق گالوانیزه با افزایش شدید قیمت در بورس روبرو شد در واقع نسبت افزایش قیمت نسبت به قیمت پایانی هفته قبل که ۸۰۹۷۴ ریال بود هر کیلو بیش از ۱۵۰۰۰ ریال پایه بود این مطلب باعث بالا رفتن شدید قیمت از سه شنبه به بعد شد اما میانگین قیمت روز چهارشنبه ۹۵۶۶۷ ریال بود که نشان دهنده ارزانتر بودن قیمت بازار از بورس است . اما تاریخ تحویل کالا تا خرداد ماه سال آینده است اگر قیمت ورق گرم C در بازار با تنزل روبرو شود یا حتی ثابت بماند مشخص نیست که ورق گالوانیزه در این قیمت مشتری داشته باشد. در مجموع هفته گذشته ، هفته خالی شدن هیجانات بود از این به بعد باید منتظر رفتار منطقی بازار بود که در آن اقتصاد جلوه پررنگ تری تا سفته بازی خواهد داشت. فصل اول سال آینده حرف های زیادی خواهیم شنید.

بازار ایران: م. چیت ساز

بازار جهان: م. تابان شمال

ایفنا

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *